Velkommen !

0

Velkommen til It's Just Art, Baby !!

Jeg har længtes efter at starte denne blog i lang tid og kan bedst sige det med billedet ovenfor. Jeg håber min "tennisbold" kan bringe lige så meget glæde, og uanset om vi allerede er venner eller ej, skal du have et STORT TAK for at kigge forbi.

Jeg vil gøre mit bedste for at gøre dit ophold så spændende som muligt :o)

Hvilket til tider måske kan blive en vanskelig opgave! 

Det er mit håb og ambition med denne blog og hjemmeside at motivere nye tanker og perspektiver, men for at gøre det vil jeg ofte vende tilbage til livets eksistentielle grundvilkår; Døden, friheden, eksistentiel isolation og menneskets søgen efter mening. 

Ikke nødvendigvis temaer der indgår i standardopskriften på en kioskbasker...

Tanken om død fylder os med angst, accept af vores ultimative personlige ansvar placerer livets fulde byrde på vores skuldre, vi fødes alene og vi dør alene, og når alt kommer til alt er det umuligt for os at henvise til en påviselig, højere autoritet, der kan indgyde vores eksistens en særlig mening.

 

Hvorfor i himlens navn fokusere på de spørgsmål ...?!

 

Tjah, fordi disse spørgsmål og temaer ER del af menneskets eksistens og fordi benægtelse af dem ikke gør dem mindre virkelige eller angstprovokerende. Snarere tilbyder en åben, ærlig og direkte konfrontation med disse temaer en chance for at forstå os selv dybere og bedre forholde os til livets grundlæggende vilkår. 

Det eksistentielle omdrejningspunkt åbner også op for en genlæsning af mange emner og spørgsmål. Det er oplagt, at den eksistentielle tradition har meget at tilbyde vores forståelse af det individuelle menneskes eksistens og valg, men også i et kollektivt perspektiv har  eksistentialismens tankegods meget at tilbyde. 

Hvordan udspiller vores fornægtelse af død sig fx i organisatorisk sammenhæng? Hvordan påvirker vores angst for det personlige ansvar vores handlinger og muligheder for at bryde onde cirkler? Hvad betyder en streng formalisering af autoritetsforhold for vores evne til at være innovative, forandringsparate og effektive? Hvordan påvirker en dyb kontakt med menneskets kreative evner og oplevelse af mening vores arbejdstilgang, og hvordan kan denne kontakt fremmes?

Det ER store spørgsmål uden klare og enkle svar, og hvis der er en hemmelighed bag eksistentiel organisationsteori er det da også snarere at udvide vores perspektiv og forstærke den linse, vi betragter verden igennem. Livet indeholder ikke endelige svar, men det indeholder måske endelige spørgsmål, der kun kan besvares og formidles af det enkelte menneske.

 

It's Just Art, Baby er mit bidrag til at formulere nogle af de spørgsmål

og stimulere en ny debat om vores tilgang til individ og kollektiv

 

På denne side har jeg derfor samlet flere præsentationer, hvor jeg har sammenfattet tankerne bag eksistentiel organisationsteori, eksistentialismens grundbegreber  og tillidsbaseret ledelse. For et konkret værktøj til at udvide læsningen af organisationer, kan du også finde en introduktion til brugen af billeder, når vi analyserer organisationer.  

Endelig vil jeg her på bloggen løbende tage forskellige emner op, som jeg synes fortjener lidt eftertanke.

 

Hvis du har lyst til at kommentere på dem,

er du MEGET VELKOMMEN til at gøre det på her 

eller tilmelde dig Organisational Existentialism gruppen på Linkedin 

 

Min næste blog post vil handle om frihed: Hvad vil det sige, at mennesket er frit? Giver det overhovedet mening at tale om "frihed", hvis mennesket ikke kan undslippe sin frihed? Hvad kendetegner det "autentiske" menneske? Og hvordan kan mennesket "undgå" frihed og stadig overbevise sig selv om, at det handler frit?

 

Jeg håber, vi ses !!